Behandelingen

Behandelingen

Botuline toxine

De werking van Botuline toxine is gebaseerd op het ontspannen van de onderliggende gezichtsspieren die verantwoordelijk zijn voor vorming van de rimpels. De injecties worden ook gebruikt om bepaalde neklijnen te corrigeren alsook Migraine / hoofdpijn, tanden knarsen en overmatig zweten tegen te gaan. Het resultaat zal na een 3-tal dagen zichtbaar worden en maximaal zijn na 14 dagen. Het effect van deze behandeling duurt ongeveer 3-6 maanden.

Nazorg Botuline toxine:

U kan direct na de behandeling verder met uw dagelijkse bezigheden.
Eerste 4 uur na de behandeling niet liggen of vooroverbuigen.
Eerste 24 uur na de behandeling warmte en intensieve activiteiten vermijden.

 

Wanneer mogen we geen rimpelbehandeling met spierontspanner gebruiken?
Als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
Als u een infectie of ontsteking hebt op de te behandelen huid.
Bij zeldzame spierziektes (myasthenia gravis of syndroom van Eaton-Lambert) of zenuwaandoeningen (amyotrofische laterale sclerose of motorische neuropathie).
Inname van bloedverdunners en vitamines verhogen de kans op blauwe plekjes na de behandeling, maar geven geen andere problemen.

Hydraterende fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid.

De zon, te weinig rust, roken, ongezonde voeding, je hormonen, het ouder worden, etc hebben allemaal invloed op onze huid. Ze geven ons rimpels, wallen en verlies aan dat volle jeugdige volume. De huid wordt rimpeliger, minder stevig en slapper. Je ziet er meer vermoeid en ouder uit.

Gelukkig kunnen problemen als deze betrekkelijk eenvoudig aangepakt worden. Een enkele filler behandeling kan zorgen dat je meteen een jongere, frissere en uitgerustere uitstraling hebt. Of (weer) hele mooie volle lippen

Effecten van de filler houden, naar gelang het geïnjecteerde gebied en de hoeveelheid, tussen de 6 (lippen) en 18 (jukbeenderen) maanden aan

Collageenstimulerende fillers

Radiesse® is ook een filler, maar wel een met een bijzondere werking. In de injecteerbare gel zit calcium-hydroxylapatiet, een stofje dat de collageenproductie in de huid stimuleert. Dat betekent dat Radiesse™ niet alleen direct volume geeft, maar dat in de maanden na de behandeling het huidvolume op een natuurlijke manier blijft toenemen en rimpeltjes verder vervagen of verdwijnen. Terwijl de gel langzaam oplost, nemen de collageenvezels van het onderhuidse bindweefsel toe en dat garandeert een langdurig resultaat. Radiesse® wordt dus niet alleen gebruikt voor het creëren van volume, maar ook om de huidkwaliteit te verbeteren.

Radiesse® is ondermeer geschikt voor het vullen van diepe rimpels, opvullen van kaken of slapen en een vloeibare facelift. Verjonging van de handen en hals regio Ook een armlift, billen en bovenbenen, behoren tot de mogelijkheden

Nazorg Fillers:

Het effect is meteen zichtbaar. Een lichte zwelling, gevoeligheid of verkleuring (roodheid of blauwe plekken) kan optreden na de behandeling. Deze verschijnselen nemen na 3 uur meestal af en verdwijnen volledig binnen de 24 uur.

U vermijdt best de zon, intense hitte (bijvoorbeeld sauna, solarium en zonnebaden) en extreme koude, totdat de eerste roodheid en zwelling is verdwenen.

Het gebruik van een filler is af te raden:

 • als u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • als u een gekende overgevoeligheid hebt voor één van de bestanddelen van de filler
 • als u een infectie of actieve huidziekte heeft op de voorgestelde injectieplaats
 • als er reeds permanente vulmiddelen aanwezig zijn op de voorgestelde injectieplaats

Skinboosters

zijn eveneens op basis van hyaluronzuur samengesteld. Ze dienen om de huid van binnenuit te hydrateren en de elasticiteit te herstellen door middel van een serie micro-injecties met kleine hoeveelheden hyaluronzuurgel. Ze hydrateren de diepere lagen van de huid waar gewone crèmes niet komen.

Skinboosters zijn aangewezen wanneer de huid van gezicht, hals, handen of décolleté droger en minder elastisch wordt, bijvoorbeeld door overdreven blootstelling aan de zon of bij acné-problemen.

Profhilo® is een revolutionaire hyaluronzuurhydraterende behandeling ‘onder de huid’, gemaakt met de gepatenteerde NAHYCO® technologie. Dit resulteert in een unieke hyaluronzuurinjecteerbare gel, die een langdurige stimulerende werking heeft op de huidcellen. Bij injectie in de huid stimuleert Profhilo de huidcelreceptoren om de verslapping van de huid tegen te gaan en de stevigheid van de huid te verbeteren en te herstellen.

Profhilo is een van de hoogste concentraties hyaluronzuur op de markt en stimuleert en hydrateert niet alleen de huid, maar remodelleert ook de veroudering en verslapping van de huid. Profhilo stimuleert collageen en elastine en trekt het water aan in de diepere lagen van de huid.

 Viscoderm Hydrobooster

is een speciaal ontwikkelde skinbooster die de huid weer een langdurige en diepe hydratatie bezorgt. Een reeks vrijwel pijnloze micro-injecties verbetert de algehele huidkwaliteit en heeft daarnaast een stretchend effect waardoor  oppervlakkige dynamische rimpels verzacht worden.

Deze skinbooster bevat een ultra puur, gestabiliseerde hyaluronzuur dat heel zacht, maar tegelijk ook zeer elastisch is. Daarom is het uitstekend geschikt om te gebruiken op plaatsen in het gezicht waar veel beweging is. Bijvoorbeeld rond de ogen, op het voorhoofd en rond de mond. Het is uniek in zijn mogelijkheden om de huid als het ware te ‘stretchen’ op de plaats waar de rimpeltjes gevormd worden die door expressie en spieractiviteit ontstaan

Prp staat voor platelet rich plasma en betekent (lichaamseigen) plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes.

Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die de aanmaak van onder andere collageen en hyaluronzuur in de huid stimuleren.

Hierdoor vindt een algehele huidverbetering plaats

 • Huidverbetering van gelaat (acne, littekens)
 • Huidverbetering van hals en decolleté
 • Huidverbetering van handen
 • Stimuleren van de haargroei
 • Vaginale rejuvination en klachten

Contra-indicaties:

 • Elke ziekte met een trombocyten dysfunctie
 • Kritieke trombocytopenie
 • Hypofibrinogenaemie
 • Hemodynamische instabiliteit of sepsis
 • Acute en chronische infecties
 • Behandeling met anti-coagulantia of fibrinolytica
 • Huidziekten of huidkanker, leukemie of botkanker
 • Auto-immuunziekten (Hashimoto, reumatoïde artritis, lupus, …)
 • Patiënten die binnen 3 dagen aspirine of andere medicijnen die de bloedplaatjesfunctie veranderen (Plavix, Omega3, Vitamine C) hebben ingenomen
 • Bloedarmoede (HGB <10g/dl)